kun ei oo taaskaan jaksanu päivittää.

Ollaan enemmän ja vähemmän otettu tokoa, agia ja yleistä käyttäytymistä koirien kanssa. Hertta kasvaa kovaa vauhtia, toinen korva edelleen lurpallaan. Koska hän on kovin malttamaton, ja anteeks nyt vaan, ei niin hoksaava kuin nuo mittelit, niin oon antanu rauhassa kasvaakin ilman turhia paineita tokon suhteen ;) Siis kyllä hän hoksaa, mutta menee hiukan enempi aikaa eikä malttais.

Nessan kanssa käytiin läpi avon liikkeet, että nähdään missä mennään. Pariin alo-luokkaan oon sen kyl ilmottanu, ettei sen puoleen oo hätää.
Liikkeestä maahan : liikehän vaikeutuu niin, että ohjaaja palatessaan koiran luo, käveleekin ensin koiran taakse ja vasta sitten sivulle. Ei näyttänyt tuottavan ongelmia.
Luoksetulo : liike vaikeutettu alokkaasta, niin, että puolessä välissä koira pysäytetään seisomaan. Ei ongelmia.
Liikkeestä seiso : kuten liikkeestä maahan, ohjaaja ensin koiran taakse ja sitten sivulle. Tätä pitää reenata, sillä kääntyy mun mennessä sen ohi. Mutta ei paha ongelma.
Noutaminen : Tässä ongelmana on se, etten vieläkään saa Nessaa sivulle niin, ettei kapula tippuisi maahan. Eli en vielä kertaakaan ole saanut kapulaa otettuani käteen Nessan pidettyä sitä. Tästä kuulemma menee muutama piste jos se tippuu ja jalkoja liikuttamatta ohjaaja saa sen otettua maasta. Mut olishan se kiva osata oikeesti se liike :D Myös reenataan ihan vaan odottamista. Noutokurssilla saatiinkin kyllä vinkkejä, pitäisi vaan reenata niitä ;)
Kauko-ohjaus : Juu ei. Lähietäisyydeltä onnistuu, kauempaa ei. Eli ei vielä valmis liike lainkaan. Reeniä reeniä.
Vapaahyppy : lisätty vaikeutta että koiran pitäisi istua esteen toiselle puolelle käskystä, ja tuomarin käskystä koira kutsustaan takaisin sivulle, eli hyppy vielä toiseen suuntaan. Ei olla kokeiltu muuta ku noutona mut hyppii ainaki kapulan kanssa eestaas ;)

Noh, näitä reenataan, varmaan avoimeen mennäänki vasta ens vuonna. Doriksen kanssa vielä pohdiskelen ekoja kisoja, kun näyttäis niin keskittyvän nykysin kaikkiin ääniin ja häiriöihin, en haluais kokeisiin mennä sellasella koiralla.