Siirsin tänne kaikki kuulumiset kotisivuilta. Ne ovat nyt ihan vaan putkessa ja alempaa löytyy tänne kirjoitettuja. Että näin tänään :)

 

18.9. Metsälenkillä

Käytiin metsälenkillä ja kaikki pääsivät mukaan. Yritin napsia kuvia, mutta eihän siitä mitään tule kun kohteet ei pysy paikallaan. Paitsi Nessa <3 Nessa on hienoin kuvattava. Mut en mä sitä jaksais aina kuvata. Porukkapotrettia ei saatu sitten millään. Hertta ei pysy aloillaan lainkaan. Kiven päällä sain vaan olla vartioimassa Herttaa ettei tee itsemurhaa ja hyppää alas :) Eli ei yhden ihmisen voimin noista kimppakuvaa oteta. Doriksesta piti ottaa seisomiskuvia..no ei sekään osaa pysyä paikallaan. Hermo meni :D Mut sit Nessa. Hän poseerasi ku vanha malli ikään ;)
Annoin koirien kulkea vapaana ja kattelin mitä ne touhuaa, lähinnä siis Hertta. Yksikään ei lähtenyt menemään omia menojaan. Nessa istu tuonnempana kun yritin ottaa Doriksesta kuvia, Hertta ärsytti mua tulemalla koko ajan Doriksen eteen. :D Hertta etsi itse mua kun oli kadottanut ja kävi tarkistamassa mun sijaintia vähän väliin. Ja kun menin kyykkyyn ottaakseni kuvia, tuli se jalkojen juureen lepäämään. Ja tännetulo-kutsuna meillä näköjään toimii ihan vaan Hertta :) No nyt ne torkkuu kaikki kolme tässä mun jalkojen juurella. Ihanat piskit <3

17.9.

Tänään ollaan Hertan kanssa käyty ihan kaksistaan tutustumassa Länsikeskuksen vilinään. Autoja ja ihmisiä tuli ja meni, mutta Hertta on kovin rohkea tyttö. Leikkiminen ja jopa lepääminen luonnistui pennulta loistavasti. Luoksetuloa pitäisi ilmeisesti pistää reenaukseen, tuo alkaa olemaan jo niin nopeakin, ettei sitä kiinni saa. Eikä sillä, että edes aikoisin juosta koirieni perässä. Pienet tokoilut tehtiin kaikkien kanssa pihalla. Nessa seuraamista. Aivan loistavaa. Siis mä niin toivoisin, että se ois nyt hiffannu ton. Jäävät, LOISTAVAA. Ja muutama nouto. Tulee sivulle mut se kapula tippuu. Nooh, me mennäänki Lentsun noutokurssille, että ehkä me saadaan vinkkiä. Oisin jopa melkeen vieny Doriksen mut Nessan kanssa enemmän ongelmia on. Pitää tosin ottaa nyt muistutuksia niistä eri noudoista. Esim metallikapula. Hooooohhhoijaa.. Miksei Nessa oo ku Doris :) Vaik on se aivan ihana omana itsenään, mut Doris on helpompi koulutettava. ;)
Doris otti samoja ku Nessa. Otettiin ekaa kertaa pidempi seuraamiskaavio ja siis mitääää..Toihan osaa jo. Pitäisköhän ilmottautuu kisaamaan ;) Nouto, joo'o..Doris on taitava :) Vielä viilausta, että tulis sen kapulan kanssa ihan loppuun asti eikä heti tiputtais sitä ku pääsee sivulle. Mutta tosi hyvä. Dorpan kanssa otettu myös alastulokontaktia, agilityn kotitehtävä ens maanantaille. Kyllähän ruoka kelpaa ku ei tarttee ku seistä. :D

7.9.

Käytiin agilityn pääsykokeissa maanantaina. Tarkoitus oli ottaa Nessa mukaan, mutta päädyinkin Dorikseen. Paikalla oli 49 koirakkoa, joista 20 valittaisiin kurssille. Perjantaina oli tullut sähköpostia ja pääsimme Dorpan kanssa kurssille :D Jee!
Lauantaina käytiin hakemassa Hertta kotiin. Pentu on tosi reipas. Syönytkin on ja nälkä kasvaa vaan syödessä. :) Siis on koitutunut todella hyvin. Nessa on jo alkanut lämmetä pennulle, Dorikselta se vie aikaa. Doris ei muutenkaan ole ollut muiden koirien paras ystävä. Doris siis antaa pennun olla rauhassa eikä käy sitä kiusaamassa, mutta lähelle ei vielä saa Hertta mennä. Parempi kuitenkin näin päin, kuin että pentu saisi juosta karkuun.
Eilen 6.9. Nessa täytti 3 vuotta! Niin se aika kuluu. Lauantaina meillä on toko-koe ukissa ja Doris lähtee näyttelyyn Äetsään. Seuraamiseen yrittänyt nyt panostaa, mutta ei tässä lyhyessä ajassa ihan ihmeisiin tuon koiran kanssa päästä ;) Nessan ilmoitin noutokurssille, mutta harkitsen nyt jos ottaisin sinne kuitenkin Doriksen. Nessan pitoharjoituksistakaan ei vieläkään tule mitään. Mutta katsoo nyt.

1.9.

Oon ollut hiukan laiska kirjottamaan kuulumisia. Hangosta ollaan kotiuduttu, BH-koe vedetty, tosin ei hyväksytysti :D ja kahen viikon loma pidetty. 2 viikkoa vielä jäljellä ja se pidetään ensi viikolla. Nyt ihan lyhyesti Hangosta ja BH-kokeesta.
Hangossa oli aivan loisto sää, pääsin uimaan, koirat reenasi ja muuten vaan oltiin ja hengattiin. Jonkinlaisen reissublogin kirjoitin, mutta sen kopioin tuonne blogiin sitten myöhemmin :)
BH-koe..Siis se mikä mättää ja on aina mätännyt Nessan kanssa on seuraaminen. Se miten mä sen saisin ymmärtämään, että nyt hittolainen tehdään, vaikka palkkaa ei tulisikaan. No palkattomuutta pitäisi reenata enemmän. Kaikin puolin ihan jees, mutta toi seuraaminen pilaa kaikki liikkeet kyllä. Siis kun ei sitä voi seuraamiseksi edes kutsua. Mutta paljon positiivista. Liikkeestä istu, jota ei tosiaankaan oltu reenattu oli hyvä. Siis HYYYYVÄ! Liikkeestä maahanmenon ennakoi, palasin hakemaan sen ja uusiksi, joka oli nopea ja suorastaan täydellinen. ;) Siitä luoksetulo, jossa Nessan olisi pitänyt tulla eteen ja siitä käskystä sivulle, mutta ei me sitä olla reenattu enkä tätä koetta varten edes aikonut reenata. Mutta se oli myös ihan jees. Nessalla vaan on niin paljon vauhtia että ajautuu mun ohi ja tulee sitten vierelle. Ja tuon maahanmenon ennakoiminen..Ei se tuomari sitä välttämättä olisi edes tiennyt, tekikö Nessa sen itsekseen vaiko käskystä, mutta kun itse tiesi ni tietty palasin hakemaan sen. Se peli oli menetettykin jo siinä vaiheessa :D Mut sit..Paikalla olo toisen tehdessä nuo liikkeet. Pelkäsin tätä ihan sikana. Mut Nessa jumankauta (anteeks:)) oli niin hienosti sen koko ajan paikallaan. Siis itsehän en nähnyt ku olin selkä Nessaan, mutta mamma Riihonen sanoi Nessan olleen tosi rauhallisesti maassa. Meillä onkin nyt 10 päivää aikaa reenata tota seuraamista edes hiukan parempaan, kuntoonhan mä en sitä saa näin lyhyessä ajassa. Mut jotain on keksittävä.

13.8.

Blogi löytyy nyt siis täältä.

12.8. Lomatunnelmaa

Täällä ollaan melkeen jo lomatunnelmissa. Tää viikko töitä ja sitten pari viikkoa lomaa. Ens maanantaina lähdetään koirien kanssa Hankoon reenilomalle viikoksi. JulmaJuulia liittyy seuraamme vkonloppuna omien piskiensä kera, joten voi olla, että sitten reenailut jää vähemmälle ;)
Toinen lomaviikko menee sit ihan Turussa valmistautuen käyttäytymiskokeeseen, joka siis on Raisiossa 30.8. APUA!! Seuraavana päivänä olis sitten ATT:n agilitykurssin pääsytestit. Nessan kanssa molempiin siis. Siinä sitten tehdään viikko välissä töitä ja pidetään loppuloma pennun kanssa. 12.9 Nessan tokokoe Ukissa ja Doris lähtee Erjan ja Juulian kanssa näyttelyyn Äetsään. Pentu tulee tutustumaan tokoelämään meidän kanssa.
Nessa ilmoitettu Lentsun noutokurssille 27.9. Se kun on kovin ongelmallista. Niinku moni muukin asia :D Pentukin ilmoitettu jo Lentsun Tavoitteena TVA-kurssille, joka järjestetään joulukuussa päiväkurssi-muodossa. Pakkohan se oli ilmoittaa nyt, kun vielä ehtii. Pentu tuolloin 5kk. Ja vaikka tarkoituksena oli jättää toko vähemmälle, niin ei pysty. Jos tietokantani pitävät paikkansa, on tokovalioita holskuissa tasan 1 ja sekin lyhytkarvainen. Toki monet ehtii ennen meitä valioitumaan, mutta me halutaan olla ensimmäisten joukossa ;)) Siinä sitten ainakin motivaatiota.
Sain vihdoin blogin toimimaan ja päivitän sinne huomenissa viimeistään Lentsun vikasta tokokurssista. Ja aikaisemmista myöskin, mitä nyt muistan enää. Muisti ei ole se parahin mussa :)
Voi kyllä tota lomaa on toisaalta odotettukin, vaikka edelleen oon sitä mieltä, ettei sellaset sovi mulle. Edellinen kahden viikon loma oli viime vuoden toukokuussa. Mut onneks meillä on puuhaa lomapäiville, niin ei käy aika pitkäksi.

8.8 Pentuja ja Damirazin kennelpäivät

Eilen käytiin katsomassa pentuja. NE OLI KASVANUT!! Viimeksi vauvat oli sellasia möttöjä, silmätkään auenneet. Nyt ne jo piti hippasen mekkalaa ja kävelivät kovaa vauhtia. Mutta somia ne kaikki oli! Kuvia, joiden laadusta en erityisemmin pidä ;D, löytyy täältä. Siellä se oma narttukin on, mutta ketä, niin julkistetaan se sitten myöhemmin. Nimikin on jo mielessä, ollut jo jokusen aikaan, mutta senkin esirippu nousee myöhemmin. :D
Kohta puolin lähdetään Doriksen kasvattajan kennelpäiville. Niistä sitten lisää illalla.

Meitä lähti Hämeenlinnaan mamma Riihosen autolla Juulia, Erja ja minä sekä 7 mitteliä; Nessa, Doris, Pihka, Nuppu, Puhti, Merri ja Hopi. Kennelpäivillä ei Doriksen sisaruksia ollutkaan, mutta paljon pikkuisia mittelin alkuja. Mukava, lämmin päivä vietettiin ja jokunen kuva tuli otettua, klikkaa tästä. Pitää näköjään tarkemmin katsoa miten rajaa, kun muutamilta jalat on katkennu ;))
Doris nyt varmaan ilmoitetaan kuitenkin Äetsän näyttelyyn, Juulian ja Erjan matkaan se lähtisi, me kun Nessan kanssa olemme Ukissa tokoilemassa tuolloin.

6.8.

Päivistä ihan sekaisin, näköjään tiistai oli mulle 3.8. Tänään pitäisi olla 6.pvä., omasta mielestäni ainakin ;D En ole saanut blogia toimintaan, joten päivitän tänne jotain pientä tän päivän reenauksesta. Meillä oli Doriksen kanssa kotitehtävänä peruuttaminen ja kiertäminen. Kiertäminen PALJON helpompaa ku peruuttaminen. En oo kumpaakaan saanu juurikaan peruuttamaan, ilman omaa liikkumista ainakaan. Phuuh..Dorppakin laittaa takamustaan vaan maahan ja molemmat yrittää nousta katsomaan mitä kädestä löytyy ku niillä niin huidon. Typerä liike :D
Oli ihan mukavat reenit muuten, otettiin kaikenlaista pientä. Doriksen seuraaminen oli PALJON parempaa. Ehkä se toko-kisa kuitenkin häämöttää tänä vuonna jo ;) Koirille näytti jäävän hyvä mieli myös. Pois lähtiessämme katselivat, että mitäs sit tehdään. Mun mielestä ne hymyili ;))

4.8.

Yritin eilen saada väsätyksi omaa blogia vuodatus.net:iin, mutta koska aina osaan säätää niin en tälläkään kertaa onnistunut yrityksessäni :D Ehkä tässä joku päivä saan sen toimimaan. Eilen nimittäin tokoa Lentsun kurssilla. Siitä aiheesta jaarittelisin enemmän kunnon blogissa. Pääpiirteittäin : sade kuvasi hyvin meidän reenikertaa ;)
No enivei, Nessa on nyt siis ilmoitettu käyttäytymiskokeeseen 30.8. Raisioon sekä toko-kokeeseen 12.9. Ukiin. Näyttelyyn olisin halunnut ilmoittaa molemmat, mutta jostain oli luovuttava ja se oli se. Doriksella menossa lihotuskuuri, eläinlääkärikin totesi tytön olevan hoikassa kunnossa. Nessan kanssa sitten taas ollaan tarkkoja, ettei pääse lihomaan. Ruoan kanssa siis säännöstellään.
Lisäsin valikkoon tapahtumia-osion, jonne lisäilen tulevia kokeita, näyttelyitä yms. Kyllä niitä nyt sinne alkaa ilmestymään :)

2.8.

Sivut alkaa pikku hiljaa olemaan valmiit, joten voisin hiukan meidän kuulumisia kertoilla. Jos jonkin verran mitä on tapahtunut, niin lyhykäisyydessään : Nessa piti pennuttaa, Nessan siskolta kuitenkin löytyi silmistä jotain epäilyttävää, joten lopputuloksena -> Nessaa ei käytetä jalostuksessa. Dorikselle olisi tarkoitus tehdä pennut, tosin uros on hakusessa. Tällä hetkellä Doriksella on juoksut, joten on vielä aikaa harkita ja etsiä lupaava uros. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan. Tokoa ollaan reenailtu ja Nessa olisi tarkoitus ilmoittaa syyskuun kisoihin. Käyttäytymiskokeeseen Nessan ilmoitin, 30.8. Raisiossa. Seuraavana päivänä 31.8. Nessan kanssa osallistutaan ATT:n agility-kurssin pääsykokeisiin ja toivottavasti sisälle päästään ja jatkamaan taas sitä sikakivaa harrastusta :) Doriksen kanssa oli tarkoitus ilmottautua toko-kisoihin vasta ensi vuoden puolella, mutta mutta..suuri mahdollisuus, että osallistutaan jo tänä vuonna ;) Sitten jotain ihan muuta. Nimittäin täällä odotetaan perheenlisäystä. Tällä kertaa tiimiämme ei vahvista mitteli, vaan holsku. Pennut ovat nyt 3 viikkoisia, joten vielä saadaan odottaa. Käytiin viime viikolla ihastelemassa pentusia ja täältä löytyy kuvia. Pentue on siis syntynyt Amidos Vän-kenneliin, yhdistelmästä Amidos Vän Dandy Rio x Shire's Fatsia. Sellaista meillä täällä :)

30.07.09

Tein nyt sitten uudet kotisivut tänne, kun tuolla suntuubin-sivuilla oli hippasen ongelmia mm. ihmeellisten linkkien kanssa, joita putkahteli blogiin ja kuulumisiin kommentteina. Ja onhan tätä helppo päivittää eikä ylimääräisiä mainoksia putkahtele joka välistä esiin.
Keskeneräisethän nää sivut vielä on, lähinnä kopioinu vanhoilta kotisivuilta. Ylimääräiset karsin pois, esim vuoden 2007 ja 2008 kuulumiset, ei niitä ketään enää jaksa lukea :) Blogissa olleet muutamat reenijaaritukset kopsasin tänne, löytyy linkistä alla.


Vanha blogi löytyy : Vanha blogi