Vai pitäisikö sanoa joukko hirviöitä!? No, eivät ne ole hirviöitä. Aivan valloittavia, ja järkyttävää vauhtia kasvavia koiranalkuja.

Pennut siis syntyivät 18.05. 10 kaikenkaikkiaan, 6 narttua sekä 4 urosta. Synnytys sujui hyvin, vaikka sitä aina niin kovin jännitänkin. Pari päivää ennen synnytystä Presto alkoi astumaan Herttaa. No, ei tosissaan, mutta nousi selkään. Arvelin, että pennut ovat tuloillaan. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Seuraavana päivänä aloin mittailemaan Hertan lämpöjä ja totesin sen laskeneen heti ensimmäisellä mittauksella. Olin varma, että pennut syntyvät sitten sinä seuraavana yönä. Ja niinhän siinä sitten kävikin. ;) 03.20 putkahti ensimmäinen. SÄNKYYNI. Valvoin kyllä Hertan kanssa, sillä en malttanut mennä nukkumaan. Mutta sitten vähän kuin yllättäen ensimmäinen pentu tekikin tuloaan. Sain juuri ja juuri kiskottua Hertan pentulaatikkoon synnyttämään loput lapsensa. 7 jälkeen syntyi sitten viimeinen. Oli siinä urakkaa. Väsymys painoi itse kutakin, ja välillä tuntui, ettei pysy enää lainkaan mukana koko hommassa.

Seuraavina päivinä seurailin sitten huolestuneena Hertan vointia. Perjantai-lauantai välisenä yönä kävimme päivystyksessäkin, mutta kaikki oli onneksemme hyvin. Soittoa kyllä lähti muutamina tulevina päivinä niin muille kasvattajille kuin eläinlääkäriinkin. Kyllä minä sitten vakuutuin viimein, että kaikki on hyvin. :) Pennuilla on noussut paino huimaa vauhtia. Kolme pientä pentua ovat sinnitelleet mukana, kaksi tyttö sekä poika. Siis noihin muihin mörssäreihin verrattuna, isoin narttu tänään 31.05. punnittuna 1050g, nuo ovat todella pieniä. Saapi siis nähdä, miten käy. Painoa niille on kuitenkin tullut ja todella ärhäköitä ovat, isoilla vaan on kokoetu, joten niiden on taistelusta huolimatta erittäin helppo sysätä pienemmät sivuun.

Nyt parina viime päivänä muutamalta pennulta on ensin tippunut painoa, sitten noussut ja sitten pysynyt samana. Sitten taas suurimmalla osalla painoa on tullut jopa runsaasti lisää. En tiedä, johtuuko se siitä, ettei maito riitä vai juovatko ne tietyt sitten vähemmän eri päivinä. Tissejähän kyllä periaatteessa riittäisi hyvin kaikille, mutta samaan aikaan juominen on melkein mahdotonta. Seuraillaan nyt tilannetta, kiinteää ruokaahan pennut alkavat näinä päivinä maistelemaan. Tai itseasiassa tänään ensimmäisen kerran, ja pienimmälle tytölle, Astralle, näytti maistuvan parhaiten.

Silmät ovat pennuilla avautuneet eilen, eli 12vrk:n ikäisinä. Nyt jo kävelläänkin ajoittain kaikilla neljällä jalalla, huojuen toki. Mutta siinä, missä pystäreiden kynsiä on tarvinnut leikata kahden ikäviikon jälkeen, niin näiden holskulasten kynnet leikkasin ensimmäisen kerran jo viikon iässä, ja pitkälti näyttäisi siltä, että niitä saa leikata viikon välein, vähintään. Tuo kehityksen tahti on ollut odotettua nopeampaa. Ensi viikolla ehkä jo haukutaan. ;)

Pentutestiaika on varattu 6-7 ikäviikon välille. Tuolloin saadaan jokaiselle pennulle yksillöliset arvioinnit mm. niiden luonteista. Ja se sitten taas toimii apuna valita jokaiselle kodille omanlaisensa pentu. Toivottavasti jokaiselle löytyy hyvä ja vastuuntuntoinen koti. :)

Jostain syystä en voi ladata tänne kuvaa, joten painelkaahan samoin tein tänne . :)